видео: Нова твснимка pexelsТе ще са в сила до 21 декември.

...
видео: Нова твснимка pexelsТе ще са в сила до 21 декември.
Коментари Харесай

От днес трябва да спазваме новите мерки срещу ковид

видео: Нова тв

снимка pexels

Те ще са в действие до 21 декември. Ето какво би трябвало да съблюдаваме до този ден: 

В 23:30 ч. в петък влязоха в сила новите ограничения против разпространяването на COVID-19 у нас. Всички нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене и молове към този момент са затворени.

Преустановява се образованието за всички възпитаници от 1 до 12 клас, както и всички извънкласни действия. Всички висши учебни заведения също стопират присъствените си занимания. Затварят се детските градини и ясли, както и детските центрове.



Спират се и груповите културно-развлекателни мероприятия. Изключение са театрите, само че при претовареност до 30% и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Фитнес центровете, както и всички заведения за хранене - също стопират работа.

Променят се и разпоредбите на „ зеления кулоар ” за възрастните хора. Той ще важи единствено за питателните магазини от 8:30 до 10:30, предава Нова тв.

Наложените ограничавания ще са в действие до 21-ви декември, когато ще стартира поетапното им разхлабване.

С настъпването на рестриктивните мерки в 23:30 започнаха всеобщи инспекции на Столичната полиция и РЗИ в нощните заведения. В един от питейните заведения е продължавала потреблението на алкохол, а пред проверяващите е обяснено, че се черпят хора от личния състав. Връчен е акт за санкция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР